Välkommen till LnuGBTQ+

LnuGBTQ+ är en förening för queer personer som studerar på Linnéuniversitetet. Vi vill skapa en trygg och trivsam plats för alla personer trots sexualitet och könsidentitet. Föreningen är fortfarande i sitt tidiga stadium, så denna hemsida kommer ändra sig. I framtiden kommer sidan innehålla en kalender för alla evenemang och olika länkar till bra resurser. Förnuläget är den mer eller mindre tom och de flesta aktiviteterna organiseras på den privata Discord kanalen. Om ni är redan intresserade kan ni följa oss på instagram eller gå med i vår discordgrupp.

Om föreningen

Vi startade i början på september 2022 av Alva Palmfeldt, Beatrice Wahlund och Iris Flystam som en halvtänkt idé.

Vi insåg dock rätt snabbt att detta var någonting som kunde ha varit intressant för andra också. Efter en Google sökning så hittade vi ingen annan organisation på LNU som fokuserade på queerstudenter. På så sätt så skapade vi LnuGBTQ+

Meningen med denna förening är att skapa en samlingsplats för LGBT/Queer studenter på Linneuniversitetet. Detta är både fysiskt på plats och via internet via olika kanaler såsom Discord.

Image

Events

Vi anordnar olika events så som film och spelkvällar. Info om dessa går att hitta på vår instagram och Discord. Vissa mindre events så som BBQs och träffar annonseras förnuläget endast på Discord.

Image

Event Galleri

Sittande Styrelse

Resurser

Här har vi samlat ett antal externa länkar och resurser som kan vara intressanta eller användbara. Oavsett om du letar efter mer information, stöd eller sätt att engagera dig engagera dig i det större HBTQ+-samhället samhället, hoppas vi att dessa resurser kan vara till hjälp.

Akademiska Resurser

LGBTQ+ Support och Info

  • RFSL: Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheters. RFSL arbetar inom en rad olika områden för att stödja hbtq-personer och främja jämställdhet
  • RFSU: Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, är en ideell organisation för sexualupplysning och sexualpolitik, som har funnits sedan 1933.
  • Transammans: Transammans är Sveriges största sammanslutning för transpersoner och närstående.

Trans-specifika resurser

  • The Gender Dysphoria Bible: En bra resurs för dem som vill lära sig mer om vad könsdysfori är, dess symtom och vad man kan göra åt det.
  • Transformering: Transformering.se är sidan där RFSL Ungdom och RFSL sätter trans och könsidentitet i fokus. Här hittar du bland annat information om olika begrepp, rättigheter, relationer samt hur den könsbekräftande vården fungerar.

Psykisk Hälsa

Våra sociala medier

Vår e-postaddress är: info@lnugbtq.se
Om ni har några frågor kan ni även skicka dem där.

Stadgar

Föreningens stadgar